Bilder - Mango Bay (Del 1)

Hej hej! Nu är vi äntligen framme i kaoset Ho Chi Minh efter att ha spenderat hela fredagen + gårdagen på flygplatsen i Seoul. Landa på eftermiddagen i den hittills största flygplatsen vi vart på, och klart den bästa! Asiater, dom tänker på allt <3 Det jag var mest glad över var att det fanns gott om plats att välja sovplats på, var rädd att vi skulle få sova på donkens soffor mitt bland allt folk men nej nej, vi skapa i princip vårt egna lilla hotellrum på 4:de våningen. Hårt men tyst! Vi landa i går på eftermiddagen och tog en knepig taxi in till området där vi nu bor, Pham Ngu Lau. Lyckligtvis kom vi till rätt ställe med en gång och möttes upp utav Alannah och Doug, utan krångel och utan stress. Vi slängde in väskorna i hotellrummet och gick ut i folkvimlet med en gång. Första intrycken av staden/landet är givetvis den sinnessjuka trafiken, det åker folk hur som helst utan någon respekt för trafikregler (vilket inte existerar, den enda regeln är att man måste ha hjälm...) och man är rädd för att mista livet varje gång man korsar gatan, sen det mest ofattbara för min del är hur sjukt jävla billigt allting är!! Jag kan knappt förstå det, en riktig middag för 30 kr?? 1,5 l Vatten för 1 krona?? Ett linne för 10 kronor?? Jag visste redan innan att det skulle vara snuskigt billigt men shit, det går inte att förstå om man inte är här. Nu behöver jag inte anteckna i kassadagbok något mer, här kan inga pengar försvinna. På grund av jetlagen gick vi och la oss tidigt igår, vi ligger 6 timmar efter Fiji så vi var gött trötta tidigt. Nackdelen var att vi vakna 5 i morses och kunde inte somna om. Nu sitter vi i rummet och väntar på att sömntutorna i rummet brevid ska vakna så vi kan gå ut och äta frukost (=hitta frukost.. vill inte ha nudlar och skit på morgonen). Resten av dagen är i stort sett oplanerad.. Ska antagligen köpa halloweenkläder inför kvällen eftersom det är halloweenfest på puben brevid hotellet och ja, vi ska dit och supa skallen av oss. Hihi! Nej det ska vi inte, men vi ska dricka billiga drinkar och billig öl, antagligen för många än vad vi orkar med. Har en läskig stalker-historia att berätta också, den kommer kanske ikväll.

 

Puss


LAST NIGHT IN FIJI...

Imorgon drar vi till Vietnam. Där väntar våra brittiska vänner på oss, Alannah och Doug. Sista kvällen här i Fiji kommer vi antagligen spendera i vårat rum.. Just nu befinner vi oss i Nadi och här stänger staden vid 18-tiden och däerfter vill man inte vara ute. Vi gick bort till postkontoret som ligger 2 min bort och bara på vägen dit blev vi frågade typ 5 gånger om vi ville köpa gräs samt att en nattvakt stanna oss och fråga efter antons adress. "Det kan vara kul att berväxla", sen tjata han om hur lite han tjäna i timmen och hur svårt det var att försörja familjen... Trodligtvis får vi väl ett brev snart där han frågar om "bidrag".. Som sagt, efter det bestämde vi oss för att rummet är det bästa valet ikväll. Har lyxat till det och köpt var sin chipspåse och cola så vi ska försöka ha en myskväll i det mest omysigaste rummet hittils! Imorgon går flyget 09.55 från Nadi och landar runt 18-tiden i Seoul, Sydkorea. Där ska vi tillbringa natten på flygplatsen tills flyget morgonen efter tar oss till Ho Chi Minh, Vietnam!! Bättre uppdatering kommer förhoppningsvis på lördag!

Kramar

Massage Beachouse

60 minuter massage, 80 kr!

Mango Bay

Inget lurt, allt stämde. Vi betalar faktiskt 17 kr natten! Är inne på fjärde dagen nu och vi har det lika gött som innan. Solen skiner, vattnet är underbara 28 grader varmt och glassen lika god. Måste säga att vi saknar älskade Beachouse, det är absolut inte samma mysiga känsla här men det duger. Vi är inte speciellt sällskapssjuka nu ändå. Nu bor vi i ett jättefint dormroom, vi hade inga höga förväntningar innan, 17 kr natten liksom, så vi blev positivt överraskade att det var så pass fint. Nya lakan varje dag, lyxigt inrett och välbehövligt myggnät, god mat och ballt korallrev. Mango Bay är definitivt att rekommendera! Igår tog vi en dagsutflykt till Nadi tillsammans med en tyska vi delar rum med. Fick med oss lite roliga prylar hem, Anton köpte en t-shirt på Hard Rock Cafe som låg en bit utanför Nadi (den LYXigare delen av fiji..), jag köpte ett par gula skor för 20 kr och så köpte vi båda linnen med det inhemska ölmärket på, ”Fiji Bitter”! På bussen hem köpte vi två majskolvar eftersom alla äter det här och det ser så jävla gött ut. Det var det inte! Dom var stenhårda och smaka bajs, men det var värt att prova för 4 kronor.. Idag har vi inte fått mycket gjort, har spenderat hela dagen liggandes på en solstol. Anton har vart lite mer flitig och snorklat omkring längsmed revet. Imorgon blir det väl likadant, får passa på att njuta av paradiset dom sista dagarna innan vi lämnar det. Lyckligtvis missar vi inte rugby-finalen som vi längtat efter sedan vi kom till Nya Zeeland. Imorgon avgörs det, Nya Zeeland vs. Frankrike. I mina ögon har NZ redan vunnit men man vet aldrig, allt kan hända. Kommer i alla fall bli en grym kväll, får ta och fira med några färgglada drinkar!

Här kommer en bildbomb av dom senaste dagarna på Mango Bay…



Navola Waterfall

Igår tog vi en tur genom djungeln till ett stort vattenfall, Navola Waterfall. Det börja med att vi gick igenom den lilla byn Navola, vi kollade på den nybyggda skolan och fick samtidigt en liten historialektion om byns uppkomst och framfart. Han prata bland annat om kannibalism, om guds folk som kom i en båt genom det kluvna havet och gåvan han tog med sig genom dom. Deras budskap var att dom skulle sluta äta varandra. Intressant men konstigt, han var liksom helt inne på att denna historien var det som gjorde byn framgångsrik, tack vare denna gåva folket kom med fick dom bidrag av sydkorea att bygga en fantastisk skola och i framtiden kommer bara mer och mer positiva saker hända. God's gift people, it's god's gift! Men trots alla 20minuters historier han kom på då och då så var själva vandringen riktigt kul och vattenfallet var jättevackert. Vattnet var nog det bästa, efter att ha vandrat igenom lerig djungel var det himmelsk att slänga sig i det kalla vattnet. Påväg tillbaka stanna vi vid hans systers dotters hus och fick lunch. Det var en nudelmix på curry och tonfisk packeterat i ett pannkaksbröd. Det var faktiskt riktigt gott, dom två första tuggorna. Sen kom själva tonfisksmaken, rå tonfisk tillsammans med curry och sen mjuka nudlar. Det blev för mycket helt enkelt, jag var nära på att spy upp det i munnen flera gånger, tyvärr. Var tvungen att tvinga i mig hela eftersom det skulle kännas förjävligt att slänga maten som hon suttit och lagat. Dom har liksom inte ett kylskåp fullt med mat i huset så jag fick bita ihop och svälja. Däremot var det väldigt kul att prova på en riktig fiji-måltid, gjord på riktigt liksom. Det var väl inte tillagat under de bästa förhållanderna men det var värt lite magont, det är bara att vänja sig. Snart ska vi till vietnam..



BEACHOUSE IN OUR HEARTS!

Idag har vi våran sista dag här på The Beachouse, känns tråkigt måste jag säga. Har totalt 22 dagar i Fiji och 13 utav dom har vi tillbringat här. För vissa kanske det känns mycket att vara på ett ställe, men för oss har det vart perfekt. ALLA som kommer hit stannar längre och önskar att dom kunde stannat längre än längst. Vi visste att det skulle vara bra, tack vare tips, men att det skulle vara såhär underbart visste vi inte. Därför känns det trisst att lämna vårt "fiji-home". Hade velat stanna alla 22 dagar här men tyvärr håller inte riktigt budgeten för det, samt att det kan vara kul med lite miljöombyte. Öarna är tyvärr borträknade, för dyrt, så vi har letat efter ställen i närheten av coral coast där vi är nu. Komiskt nog hitta vi Mango Bay som ligger ca 2 min bort med bil, kan iprincip se det härifrån. Fick ett otroligt bra erbjudande av något reseföretag , 315 kr TOTALT för våra restrerande 9 dagar TILLSAMMANS. Helt sjukt, vi tror fortfarande att det är något lurt på gång så antagligen sitter jag väl här ikväll och skriver ett inlägg om att vi blivigt lurade... Det kan inte vara så billigt, coral coast, paradiset, 26 kr natten? Om 3 timmar vet vi, ska bara avnjuta en 60 minuter lång massage innan vi drar... Bra avslut på en jävligt bra tid på The Beachouse! ÅK HIT!


GAME ON!!!

Jaa mina vänner det finns inte så mycket roligt att skriva mer än att vi solar och badar i havet, solar, badar i poolen, solar, badar i havet, gör smycken, äter god mat och står och hånglar i solnedgången. Det kanske inte är roligt för er att höra som sitter hemma i frosten, men väldigt roligt för oss att säga. Idag har det säket vart 50 grader varmt så vi har tillbringat lite mer tid under tak än i solen. Jag har gjort massa smycken framför en liten faschinerad publik och anton har surfat, på internet... Snart börjar rugbymatchen mellan Nya Zeeland och Australien, kommer bli fettttt grymt att se den och vi hoppas givetvis att ALL BLACKS VINNER!! Hörs imorgon!


Koraller och annat vackert man hittar på stranden

Kvällens aktivitet har vart smyckestillverkning. Har suttit som en överlycklig liten 3åring och pysslat i 2 timmar nu, och nöjd är jag! Det blev nästintill precis som jag tänkt mig, minus den svarta tråden som jag får fixa hemma i sverige. Gjorde ytterligare ett till som jag lägger upp imorgon. Vad är vackrare och ger mer utomlandskänsla än koraller? Nu är klockan kvart över 8 på kvällen och det är nattsvart ute, är gött trött så det blir sängen för min del. Har några sidor kvar av "Lasermannen" som för övrigt visat sig vara en jävligt bra bok, det trodde jag absolut inte innan. Vill inte komma till sista sidan!!!! God natt kära vänner.


Tack kära läsare!

Igår hade vi besöksrekord med dubbelt så många besökare, lite över hundra personer. Måste vara beach-bilderna som lockar folks intresse.. Kul är det iallafall med så många nyfikna!


Det är därför man ber någon annan smörja in ryggen, Einstein!


Anton hade visst glöm att smöja in sig på ett visst ställe, kan vara lite svårt att se vart, eller?.. När jag gapskratta år honom försvara han sig med att "han inte nådde"................ HAHAHAHA!!!!!!!!!!!

30 grader celsius

Idag har det vart helt underbart väder, strålande sol och tropisk värme. Har vart på stranden i princip hela dagen och käkat glass, spelat volleyboll, solat & badat och bara haft det GÖTT! Det skulle egentligen regnat och åskat så vi sprang ur sängen i morses när vi såg att det var sol. Imorgon ser det lika vacker ut på väderprognosen, stor sol och ett litet litet obefintligt moln. Vad säger man, 2 månader till med det här, det är inte fy skam....
- Dagliga mål, frukost och eftermiddags te med nybakta kokosmjölk-scones...


- Antons underbara hår efter allt saltvatten..

- Dagens strandbilder..


SUNSET


HÄR ska jag gifta mig!

Det är bröllop här nu, ett jättevackert vitt strandbröllop där alla går omkring barfota och i tunna vita tyger. PRECIS så ska jag gifta mig!


Här finns ingen frost...

Regn regn regn, hela morgonen har det öst ner. Man blir så begränsad när det regnar. Det blir att man sätter sig framför datorn eller spelar kort, det är inte riktigt det man vill göra när man är i fiji.. Igår fick vi åtminstonde eftermiddagen fri så vi passa på att ta en långpromenad längstmed stranden. Har fått nackspärr efter allt snäckletande men det är det värt. Väntar bara på tråd sen ska det skapas!! Eftermiddagen ägnades åt rugbyn, kvartsfinal mellan Nya Zeeland och Argentina och givetvis vann det absolut bästa laget, all blacks! Hoppas att vi hinner kolla på finalen innan vi åker utom rugby-världens gränser. Tror inte att vietnam är en rugbynation.. Nu ska jag avnjuta min himmelskt goda glass i en hängmatta, ser ut att vara uppehåll ett tag.




SOL OCH BAD

Nu är vi inne på tredje dagen här på coral coast. Första dagen regna det i princip hela dagen men det hängde jag inte läpp över med tanke på att jag var sjuk. Igår däremot var det betydligt bättre, vi hade sol en lång bit in på eftermiddagen men sen kom monsunmolnen tillbaka. Hann under den korta tiden bränna mig, givetvis, trots ett lager med solskyddsfaktor 30. Kände efteråt hur korkat naiv jag var innan vi åkte, antingen glömde jag helt enkelt solskydd. 50 eller så sket jag i att ta med den. Det ångrar jag nu… Röd som en kräfta. Nu sitter vi och väntar på lunchen som tar en evighet att få. Förstår inte hur toast med sallad kan ta 30 minuter att göra men det är så det funkar här, no stress liksom. Ser att himlen börjar spricka upp så eftermiddagsaktiviteterna kommer vara sola, bada, sola, bada. Be right back...


Wanaka - Queenstown

Lite random bilder från Wanaka till Queenstown, antons haka pose, hans läskiga neongröna dricka, skillnaden på våra fingrar, jag plankar vid mordor-bergen, ett grymt fruktställe som sålde mjukglass gjord på färsk frukt och sist men inte minst vårt rum i Queenstown. Sov ensamma i ett 6 bäddsrum i 2 nätter och passade därför på att hänga upp vår tvätt i hela rummet. Kom tillbaka 2 timmar senare och då ståg rumsinspektören och plockar ner våra halvrena underkläder och la dom i en fin hög på golvet. Lite genant!

Mitt första hopp.........


PARADISET FIJI!

Nu har vi äntligen hamnat i paradiset!! SOM vi har längtat, det är såhär man ska leva! Igår landa vi i Nadi 18.00 lokal tid. Tyvärr fick vi inte ett första bra intryck av Fiji.. Allt kändes konstigt och skumt, oorganiserat folk, hög luftfuktighet, vi var båda hungriga och hade inget vatten.. Vi blev hussade runt från person till person och tillslut fick vi reda på att vår chaufför inte skulle komma och att vi fick ta en taxi istället. På taxibänken satt det 3 snubbar och viska till varandra, en utav dom öppna bagaget och slängde in våra väskor. Där satt vi, i en sleten liten bil påväg ut i mörkret. Nej ingen gatubelysning och det var kolsvart ute, man såg ingenting.. Lyckligtvis skedde inte det jag trodde skulle ske, paranoid som jag är, vi blev inte våldtagna, rånade eller mördade utan fick en jättetrevlig liten chaffis som tryggt tog oss hela vägen hit till vackra Beachouse. Eftersom det var nattsvart ute gick vi och la oss tidigt. Jag låg med feberfrossa och anton satt och försökte hålla kvar dom 14 år gamla chipsen han åt en timma tidigare. Jobbig och svettig natt, kan erkänna att jag längta hem till mamma i det läget. Men nu känns allt bra igen, jag har fortfarande lite feber men det går förhoppningsvis över snart, finns ingen tid till att gnälla nu.. Vi har hamnat på det absolut vackraste stället någonsin. Det är tusen gånger bättre än vad vi räknat med. Det är helt underbart vackert, allt är fan perfekt. Funderar på att kanske stanna ytterligare några dagar. Vi vet inte riktigt om budgeten håller för att åka ut till öarna som vi egentligen hade velat, det var dyrare än vad vi räknat med. Men men, nu är vi här och vi ska aldrig härifrån. PARADISE!!



GRATTIS PÅ STORA DAGEN!

Äntligen en man, i alla fall på pappret. Vi vet att du har ett stort alkoholintag och att du smygdruckit i snart 6 år, helg efter helg och en bit in på vardagarna, men vi hoppas trots detta att du nu är för vuxen för att fortsätta i samma spår, nu är det faktiskt lagligt att dricka jävel. Inget lagligt är kul! Kom ihåg att du nu beräknas vara en vuxen man, trots att det inte känns så, och det innebär ansvar. Snart ska du hämta körkortet på posten, sen hämta fästmön från jobbet, på väg hem hinna handla mat innan allsång på skansen börjar. Det är mycket att tänka på, du har inte tid att anordna fjortisfester hemma, köra omkring full utan körkort, slåss och hamna i fyllecell. Du har ett ansvar, du är en förebild. Givetvis vet du att vi står vid din sida och hjälper till så fort något krisar. Vuxenlivet är tufft i början men du vänjer dig. Det är nu det riktiga livet börjar. Du klarar det, vi tror på dig!

 

Ha en jättejättebra födelsedag Samuel och hoppas allt går bra med körkortet!

Tusenmiljoner kramar från grannarna på övervåningen!!


Så hamna man i fängelse för första gången i sitt liv...

Sista dagen i Queenstown tog vi en sista runda genom stan och handla upp våra sista australiensiska pengar, inget vi hade räknat med direkt. Men nöjda är vi, vi hitta båda grymt snygga grejer och till ett väldigt billigt pris. Då är det okej, det enda problemet nu är utrymmet i väskan. Hittade en väska som hade passat perfekt inför Thailand men den var tyvärr inte till salu… Kommer definitivt behöva en ny. Nu sitter vi i fängelset i den deprimerade staden Christchurch. Hittade ingen annan stans att bo så vi sattes in här av någon anledning.. Det är lugnt, vi är okej och maten är schysst. Fångvaktaren sa att säkerheten är topp-hög så det är ingen risk att något händer.. Hehe skämtåsido, vi bor faktiskt i ett gammalt fängelse, ”The Jail House”. Jävligt grymt måste jag säga. Hela stället är liksom original från den gamla tiden fast nu mer upprustat och fräscht givetvis. En original-cell finns fortfarande kvar och så har dom satt upp små tittskåp med prylar från fängelse-tiden. Rankad som topp 6 bästa hostlet i Nya Zeeland, förståeligt. För övrigt är staden inte speciellt spännande. Eftersom stora delar av city är förstört och typ avstängt efter jordbävningen (februari i år) finns det inte mycket att göra. Istället skaffa vi 24/7 internet och handla massa mat till vår fest-middag ikväll. Ska ha en liten avskedsmiddag eftersom det är vår sista kväll här i Nya Zeeland och tacka för allt fint vi fått uppleva! Sen ska vi packa väskorna ordentligt en sista gång eftersom vi slänger in dom i flygplanet imorgon. För dig som har missat så drar vi till vackra Fiji & värmen i en månad………. Heheheeee!

 

Vi hörs när vi hörs, kram v & a!

 


Kära släktingar..

Jag har förstått att det är lite extra svettigt för er när vi lägger ut så mycket bilder, det blir svårt att skolla sig till texten blabla. Vi har hört det några gånger, MEN nu är det så att ni får vara snälla att ha tålamod med detta.. Personligen tycker jag det är mycket roligare med massa bilder och inte bara text. Det finns tyvärr inga lösningar i webbdesign-världen än så jag kan förenkla bloggen.. Håll ut, haha!

Snipp snapp snut så var NZ-äventyret slut!

Nu är vi inne på dom sista dagarna i Nya Zeeland och vår kiwi experience. Vi har nått slutdestinationen Queenstown och har bara 5 dagar kvar innan vi drar till värmen. Vi har 4 nätter till här innan vi drar till Christchurch i 2 nätter. SEN gott folk, den 6 oktober sätter vi oss på ett flygplan och flyger över till varma härliga Fiji. Där väntar ”The Beachouse” på oss med sin vita sandstrand och kristallblåa vatten. OM vi längtar!

 

Snipp snapp snut så tog äventyret i Nya Zeeland slut!

 


Mina mor- och farföräldrar, vill ni veta vad jag gjorde igår?

Jävlar vilka dagar vi har haft nu det senaste. Vet inte vart jag ska börja, hade typ ångest innan jag tog upp datorn för jag visste att detta inlägget skulle ta tid. Det är så sjukt jobbigt när man inte skrivit på ett tag, dagarna flyter ihop och man glömmer bort så mycket. Det första som ploppar upp i huvudet är ju såklart fallskärmshoppningen. JÄVLAR va kul! Jag lovar, det finns ingen annan stans i världen jag hellre skulle hoppat än just i Wanaka. Allt var verkligen perfekt, vädret, guiden, känslan, ALLT! Första gången vi var på skydive-centret var i onsdags. Vi var så sjukt peppade och hade laddat hela morgonen för hoppet, det kändes som om vi redan satt i planet i princip. Dock hade jag lite onda aningar redan i bussen att något skulle gå snett. Det visade sig stämma. När första gruppen hade hoppat ropa piloten ut i en mikrofon att det var för molnigt för ytterligare ett hopp… Den besvikelsen jag kände då var hemsk, jag var en mille-sekund från att bryta ihop. Det värsta var att morgondagens väderprognos inte såg så lovande ut heller, regn och moln. Att liksom sitta och peppa sig själv i 8 timmar och vänta på sin livs bästa upplevelse och sen inte få göra det, fy fan! MENNN!!!!! Tur har man, för på torsdagsmorgonen vaknade vi upp med en strålande fin sol och en klarblå himmel. Hoppet blev bättre än förväntat och vi är så fruktansvärt nöjda! Själva hoppet och allt man såg där uppe går inte att beskriva. 60 sekunder fritt fall, rakt ner, 15 000 ft. Jag har aldrig vart med om en sån känsla förut, det är så annorlunda att.. aa.. jag vet inte vad jag ska säga.. MÄKTIGT det är ordet. Det sammanfattar allt! Värt varendaste lilla dyra krona. (Ska lägga upp video så fort jag vet hur jag gör.. Anton köpte tyvärr ingen!)

 

Sen har vi ju adrenalinkick nummer 1, mina (plural!!!) canyon swing hopp som jag gjorde i går. DET är det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv. Helt galet galet roligt! Samma sak som fallskärmshoppet, det här är det enda stället i världen att göra det på! Båda hoppen var exakt lika bra och exakt lika sjuka. Första hoppet, PinDrop, den går liksom ut på att man hoppar själv och jag fattar fortfarande inte hur man lyckas göra det. Jag var inte nervös innan men när jag väl stog på kanten och kolla ner rakt i ravinen då var hjärtat nära på att hoppa ur bröstet på mig. Ska JAG frivilligt hoppa ner där??? Och av någon konstig anledning gjorde jag det. Det kändes som att jag knappt hann lyfta från marken innan jag var 60 m ner i ravinen, så jävla fort gick det. Mitt skrik under andra hoppet förklarar allt!

 

Har fått frågan några gånger nu vad skillnaden är typ, vilket var bäst? Jag tycker inte att man kan jämföra. Det är två helt olika grejer egentligen. Visst man faller och får en adrenalinkick utav båda men hela grejen med canyon swing är adrenalinet och rädslan och under fallskärmshoppet fokuserar man mer på utsikten och njuter typ. Allt gick så fort under fallskärmshoppningen så jag hann liksom inte bygga upp någon rädsla som jag gjorde innan ”gungan”. Han bara klappa mig på axeln och sekunden senare rulla vi över kanten. Men den galna känslan och suget i magen när man faller den är precis likadan under båda hoppen. Den är MÄKTIG! Speciellt när man stått och kollat på när alla andra står och tvekar vid kanten av gungan och sen själv ska ställa sig där och hoppa rakt ut i ingenstans. Som jag sa innan, det är det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv och jag kan inte vänta tills jag gör det nästa gång igen!

/Viktoria


RSS 2.0