Glad hest

Och idag blev det precis som vi tänkte igår, att det skulle bli som igår.. Cyklade till stranden direkt efter frukost och har vart där större delen av dagen. Käkade på en ny restaurag vid lunch som låg där borta och det är synd att vi inte hittat det stället tidigare... Billigt, stooor portion och absolut världens godaste kyckling! Anton sken upp som en sol när han såg tallriken och var helt såld efter första tuggan. Han kan nu hädanefter ALDRIG klaga på mig när jag glorifierar mat som jag gör ibland, inga mer kommentarer som "det KAN inte vara sååÅÅåååååÅÅåå gott Viktoria, lugna ner dig", för det var precis så han tyckte.. "Det bästa jag har käkat typ", och ja det var nog den första måltiden på länge som smaka riktigt bra och inte samma samma som det vart hela tiden. Den kycklingen måste levt ett lyckligt liv! En annan grej som var helt sjuk idag var vattnet.... Ungefär hundra meter ut blidar revet en liten mur som gör att vattnet innanför blir som en enorm pool och idag kan jag lova att solen hade värmt på vattnet så det var minst 40 grader varm, utan tvekan. Det kändes helt sjukt! Det gick inte att svalka av sig, låg man i vattnet kändes det som i badkaret hemma. Man blev mer svettig av att bada i princip! Häftigt men jobbigt i stekande sol ;) Sen har vi även packat väskorna idag. Imorgon kl 10 samlas vi vid båten för avfärd till Bali så ikväll blir sista kvällen här på Gili. Två veckor har som sagt gått väldigt fort men det blir väl så när man njuter och har det trevligt. Tänkte göra som jag brukar innan vi lämnar varje land, summera och skriva upp lite priser m.m. Nu har vi ju två dagar kvar innan vi åker men internetuppkopplingen är ju inte den mest pålitliga i dom här länderna så passar på nu.

 

Priser i Bali/Gili (nästan exakt samma)

 

(Per person)
Standard boende Bali: runt 60 kr
Bungalow ink. frukost: runt 70 kr
Ris och kyckling: 30 kr
Ris/nudelwok: 20 kr
Dricka: 6 kr
Öl: 14 kr
Glass: 7-10 kr
Snickers (min bästa vän): 6 kr

 

Bali har vart helt underbart på många sätt och vis! Efter att ha vart i lite mer sletna länder innan längtade vi efter
storstadsutbudet på restauranger, affärer och boenden så Legian blev en drömstart. Åt gott, sov gott och "handla gott". Sen har ju givetvis Gili gjort dom här veckorna ännu mer underbara. Jag förstår alla vi träffade innan som rekommendera att lägga mest tid här för det håller jag verkligen med om. Några dagar i Legian var perfekt för att ladda upp inför två härliga semesterveckor i paradiset. Och i paradiset har vi verkligen vart. Gili Trawangan har bjudit på precis det vi förväntat oss, mycket turister men också små fantastiska smultronställen som man har kunnat gömma sig på. Fina stränder, grym snorkling och bra shopping får slutsummera Bali!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juste, höll på att cykla på en häst idag också. Han hade lyckast rymma från stallet och var ute och tiggde gosaker av turister. Vi hade tyvärr inget att erbjuda mer än ett slick på cyklarna, vilket ändå visade sig vara väldigt uppskattat om man säger så...... Vi tyckte först att det var en jättebra ide att stanna och klappa hesten eftersom den var så söt men väl öga mot öga med monstret var det inte lika roligt längre. Höll på att lägga en bajfis i trosan när hästen typ halvgalopperna efter mig när jag skulle gå därifrån. Så vi kan nu bekräfta det vi redan visste, hästar är farliga och vi är inga hästmänniskor! Men visst, dom är söta.

 

 
 

Till vår tokis-nova!

En fågelbajsbild till tokisen, intern grej systrar emellan ;)
 
 
 

Små ögonblick av total förstummelse

Idag har vi vart på öns absolut vackraste strand, "sunset beach". Ligger bara 10 min bort med cykel ifrån vårt
boende och absolut värt att hyra cykel för, hundra gånger om. Förstår inte varför vi inte åkt dit tidigare men
dagarna har på något sätt flytit på och nu är vi helt plötsligt inne på näst sista dagen här på Gili. Två veckor har
gått fort! Imorgon blir det definitivt samma som idag, ta cyklarna till sunset beach och njuta där hela dagen fram till solnedgång. Får ta igen dom dagarna vi egentligen borde varit där och njuta det allra sista av lugnet, det öppna havet och solnedgången innan vi lämnar underbara Gili för nya äventyr.

 

 

Och den stranden, det havet, den naturen, det är precis den typen av vyer man vill åt när man reser såhär. Små
ögonblick av total förstummelse. När man står och kollar ut över havet och blir helt mållös, det finns inga ord eller känslor i världen som riktigt kan beskriva det man upplever just då. Det brukar ploppa upp en tanke i huvudet på mig varje gång det blir så, "Glöm inte det här ögonblicket viktoria, vad du ser, vad du känner". Och så tänker jag varje gång. "Glöm inte!". Vi besöker dagligen underbart vackra platser och vilket land vi än befinner oss i möts vi av stunder då man bara vill samla ihop alla känslor och bilder i en liten ask så man senare kan öppna upp den igen och återuppleva lite. Men det går inte. Såklart. Allt i det stora hela sitter ju i minnet, det går inte att glömma, men dom där stunderna av total förstummelse och njutning kommer aldrig att kunna återupplevas. Inte ens i minnet. Det är just där och då, här och nu och ingen annan gång. Så jävla häftigt när man tänker efter. Hamnade verkligen i en sån djup tankebubbla med mig själv när jag satt där på stranden idag, hur skrämmande men ändå mäktig känsla det är när man förstår att intrycket är för stort för att kunnas tas emot. Det var verkligen här och nu o ingen annan gång.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
(smelly fingers)
 
 
 
 

Eldvittnet

Hej allihopa!
 
Hoppas allt är bra med er hemma i kylan, här borta svettas vi som grisar och suktar efter svenska höstvindar. Det är sjukt jobbigt att ligga och steka på stranden hela dagarna när poolen eller havet knappt svalkar längre. Hade gärna velat byta med er där hemma nu.............................hehehe. Nä men vi har det gött. Finns knappt inget att klaga på förutom att grannarna har fått bedbugs, en backpackerns värsta mardröm. Vi har hittils klarat oss ifrån dom och förhoppningsvis håller det sig så restrerande dagar (peppar peppar). Annars flyter dagarna på helt underbart med sol, bad, käk och läsning. Hittade 2 böcker för några dagar sedan på grannhotellet och den ena har fått läslusen inom mig att gå på högvarv. Kunde inte lägga ifrån mig den så sträckläste nästan hela boken på 562 sidor på en dag. Eldvittnet med Lars Kepler, rekomenderar den starkt! Nu vet jag inte hur jag ska gå vidare, vart ska jag hitta en bok efter den? Har vart och rotat i alla bokhyllor på hela ön utan resultat så kan nu bara hålla tummarna för att del ligger en guldklimp och väntar någonstans i Filipinerna eller Thailand. Borde egentligen läsa mer böcker hemma än vad jag gör med tanke på hur sjukt mycket bra böcker det finns, lägga bort mobilen sista timmen innan läggdags och läsa istället. Vet iallafall att om jag inte hittar några mer Kepler böcker här kommer jag ha många höstkvällar uppbokade där hemma. Är helt såld! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankar om Filippinerna

(den publicerades tydligen inte så nu kommer den igen, några dagar för sent....)

 

Go kväll go kväll!! Ligger nu i sängen och lyssnar på regnet som smattrar sådär mysigt mot bungalowtaket, känns som hemma en höstig oktoberkväll. Får lite extra hemlängtan när jag tänker på det! Ville bara berätta lite om snorkeltripen vi var på igår. Vi är båda klart nöjda och tillfredsställda trots att det inte riktigt blev som vi förväntat oss. Vi åkte ut med jättehärligt gäng på 7 vuxna, gjorde 4 snorklingar och stannade på Gili Air för att käka lunch. Två av snorklingarna var bara vanliga "hoppa i vattnet och kolla runt", inget särskilt direkt, man kunde se sköldpaddor på ett av dom men det gjorde tyvärr ingen, sen stannade vi till och handmatade fiskar. Anton provade utan mat en gång och fiskarna gick helt bananas och börja nafsa honom i fingrarna. Efter det flockades dom blixtsnabbt så fort han drog fram händerna. Så jäkla synd att vi inte hade kamera för det såg sjukt kul ut, jag fick världens skrattattack så jag höll på att drunkna där en gång. Vid sista stoppet stanna vi och kolla på ett havsvrak vilket var ganska ballt. Ingen stort maffigt vasaskepp men ändå häftigt att ha fått se. Tycker egentligen att det är lite obehagligt när det kommer till mörkt vatten när man inte kan se botten så va lite smånervös innan när jag visste att jag skulle ligga och kolla ner i oändligheten. Fick lite associationer från när man var liten och kolla på muminfilmerna om den där spökbåten, kommer ihåg att jag tyckte det var skitläskigt och fick lite samma känsla nu. Haha! Allt som allt tog det 5 timmar vilket var lagom för en dagsutflykt. Vi var båda ganska trötta efteråt och det är väl inte konstigt när man har simmat och andats genom ett litet rör i flera timmar. Framförallt jag, brukar alltid bli jättedålig efter jag har snorklat. Men bra var det och klart värt 85 kr, som tur är har vi den bästa snorklingen bara några meter ut från stranden så mer snorkling kommer det lätt o bli. Vill se minst en sköldpadda till innan vi åker härifrån!!!

 

En annan grej vi båda tänkt på det senaste är vårt nästa stopp, Filippinerna. Som ni nog kanske vet har det vart en massa jordbävningar i Filipinerna det senaste och nästan 200 personer har dött. Känns sådär med tanke på att det är mindre än 2 veckor kvar innan vi ska dit... Det började för en vecka sedan med en jättekraftig jordbävning i Cebu som uppmätte 7,1 och efter det har det vart 46 st efterskalv i områdena runtom Cebu och Bohol.. Totalt har över 180 människor dött och stora delar runtom Cebu och Bohol är helt förstörda. Enligt hemsidan earthquake.com (nyhetssida om jordbävningar) pågår det fortfarande efterskalv dagligen så det känns verkligen inte tryggt att resa dit. Det här har givetvis fått oss att fundera över hur vi ska göra med resan. Vi har bokade biljeter till och från Cebu vilket är ett av de mest drabbade områderna så vi ska försöka ändra resan så att vi slipper åka dit. Sen var planen att åka till ön Bohol men det gör vi ju såklart inte utan letar efter andra ställen så långt bort ifrån det området som möjligt. Vårt andra önskemål efter Bohol var Palawan och El Nido så det är antagligen dit vi åker istället. Det ligger en bra bit ifrån och där har det iallafall hittils inte vart några jordbävningar så förhoppningsvis får vi en lugn semester där. Kommer bli svårt att slappna av vilket som men biljetterna är bokade och vi måste göra det bästa av situationen, risk för jordbävningar finns det överallt men Palawan känns säkrast i nuläget. Vi lovar iallafall att följa nyheterna filtigt och komma hem hela till jul! ;)

 

Nu ska vi likt alla andra kvällar ta ett kvällsdopp i poolen och sen lägga oss och läsa. Har kommit över en riktig guldklimp till bok som jag velat läsa länge, "Flyga drake"!

 

Kram på er!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Tvättdag!

Den välbehövliga och efterlängtade tvättdagen är här! Bye bye smuts, lukt, svett och skit. Äntligen slipper man
vända utochin på trosorna och gå omkring med fläckar på linnet, FÖR NU FINNS DOM INTE MER! Har suttit och handtvättat old style på verandan och nu hänger tvätten så fint och lufttorkar på sträcket. Mormor du hade varit stolt! Har känt oss riktigt sunkiga det senaste, luktat piss, sett ut som piss och vart piss. Det har inte vart lätt att hitta tillfälle till och tvätta eftersom vi flyttat runt såpass ofta men NU äntligen har tvätten tid att torka ordentligt. Får se hur många dagar det tar med en luftfuktighet på 80 %..... Förutom tvättstunden så har dagen bjudit på mer roliga händelser, har nu även jag fått se min första sköldpadda! Anton tog en morgontur med cyklopet och han hann inte ens blöta håret innan han såg en stor sköldpadda. Jag såg givetvis ingen när jag simma runt men när Anton var ute för andra gången såg han en till så jag fick snabbt slänga mig i vattnet för att hinna se den, och det gjorde jag! Hoppas på att få se några imorgon också när vi ska ut på en privat snorkeltrip tillsammans med det andra svenska paret och ett gäng australiensare. Kommer bli sjukt roligt, hoppas på att någon av dom har med sig en kamera så man får med sig några digitala minnen!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Gili!

Så är vi äntligen tillbaka i paradiset! Efter att ha gått upp omänskligt tidigt och suttit i buss och båt 3-4 timmar anlände vi igår jättetrötta men härligt förväntansfulla. Möttes av en kritvit strand, ljuvligt turkost vatten och strålande sol, perfekt kombo för två lyckade veckor!!!!! Vi har bott första natten på en lyxig resort tillsammans med ett annat svenskt par som vi träffa i Bali. Tyvärr fanns det inte ett rum ledigt för oss båda så vi har nu flyttat till "IQ Divers" som ligger en bit bort på huvudgatan. Inga tårar spillda, det här känns perfekt det också. Lokaliserat längst bort på stranden, go pool, mysigt rum, vacker miljö. Finns inte mö att klaga på! Vi har lite drygt två veckor på Gili och kommer väl spendera alla våra nätter här tror vi, skönast och bäst för budgeten. Ja vad kan man säga mer om vardagen här. Igår blev vi välsignade med en DVD i rummet så vi kollade på film för första gången på 4 veckor, helig upplevelse! Vi köpte några filmer i Bali men dom funkade inte på datorn så igår var det en riktig myskväll med film, chips och dricka. I morses vaknade vi upp till strålande sol och den tog vi vara på ordentligt, har legat och stekt på stranden ett tag och snorklat en del. Istället för att hyra cyklop köpte Anton ett eget som gav utledning med en gång. Tog inte många simtag innan han fick se en stor sköldpadda och påväg in mot stranden stötte han på ytterligare en. Och vi snackar inte många meter ut, alla fiskar och sköldpaddor finns bara 20-30 m ifrån stranden! Jag blev gött avis och drog ut en stund också men fick inte se någon.. Men än finns det tid så jag är inte orolig, på söndag ska vi dessutom på snorkeltrip och då antar jag att vi får se en del häftigt. Kommer baja ner mig om jag ser en sköldpadda, och då av glädje förstås!! Nu ska vi ta ett kvällsdopp i poolen innan det är dags för sängen.

 

Hörs imorgon, kram på er!

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bali!

Idag är det dag två i Bali och vi har det verkligen hur bra som helst! Kan säga att vi blev redigt överraskade när vi kom hit till Legian och möttes av trehundramiljoner butiker, restauranger, hotell, bankomater, småstånd och allt där emellan. Positivt överraskade om man säger så! Har vart underbart att få käka GOTT efter några veckors skitmat och att äntligen fått kunnat gå i butiker som har något roligt att erbjuda. Har knappt funnits något att köpa hittils så det är roligt att kunna fylla på väskan lite. Och billigt dessutom! Tänkte att all shopping och julklappshandling skulle bli i Thailand men Legian har haft mycket att erbjuda... Ska man klaga på något får det bli alla unga festprissar som är här på fyllesemester. Barerna och restaurangerna har väl öppet i princip dygnet runt så det är full rulle hela tiden. Kvällarna är inte lika charmiga för oss som inte vill hänga i baren. Men vad gör det när hotellet erbjuder gratis wifi och pool?! Och vid poolen har vi änna hängt en del. Stranden är inte den mest inbjudande och man kan knappt bada p.g.a vågorna så vi sparar badandet till Gili och njuter av poolen istället. Vi har planerat att stanna här i två dagar till innan vi tar buss och båt över till paradisöarna Gili. Det finns 3 st öar att välja mellan och alla erbjuder väl ungefär samma sak fast med några skillnader. Vi ska väl försöka hinna med alla om det inte är för omständigt och kostar för mycket, men vilken ö/öar vi än väljer kommer vi nog knappast bli besvikna. Giliöarma är kända för att vara vackra paradisöar och alla som vart där har vart helt förtrollade och rekomenderar att man lägger mestadels av sin tid där istället för på Bali, och det är så vi har tänkt. 2 veckor där, sen 2 dagar här igen och sen sitter vi på flyget igen, då till Filipinerna.
 
Skriver lite mer imörn, Kram på er!
 
(Några gobitar från sista dagarna i Mirissa..)
 
 
 
 
 
(Friterad banan med vaniljglass. En om dagen är bra för magen)
 
 
 
 
 

Respekt

Okej, jag sa väl att NÄSTAN alla vi träffat har vart trevliga? Igår stötte vi på ytterligare en typ som tillhör den icketrevliga kategorin. En man som var och bada med sina ungar drog upp sin mobilkamera när jag och Anton kom till poolen. Efter att ha riktat kameran mot oss en stund fråga Anton vad han höll på med. Mannen fråga då ifall "det var okej att ta kort" och både jag och Anton sa nej, varför skulle det va det?, men det brydde han sig inte om och fortsatte rikta kameran mot oss. Då sa Anton till honom igen att lägga ner mobilen och radera bilderna men gubbjäveln fortsatte ändå, Anton blev gött irriterad och gick fram till honom och sa åt honom att visa bilderna. Han tog då upp två bilder på mig i poolen och låtsades radera dom innan Anton själv fick ta tag i

det och radera dom... Så jävla kränkande och frustrerande! Asså jag förstår att vårt utseende väcker intresse. Vi ser helt annorlunda ut jämfört med vad dom gör här och i många utav dom länderna vi reser till, men att man kan med och dra upp en kamera rakt i nyllet så på någon i badkläder är fan sjukt! Det spelar ingen roll vart i världen man är. Tror knappast han hade uppskattat om jag gjort desamma mot honom. Tyvärr är det något man dagligen får uppleva som ljus, blond och lång. Folk som visslar, kommenterar och stirrar, men visst, det går att leva med så länge det inte går över gränsen som i detta fallet, eller när den lilla ungen i Zanzibar sprang fram och tog mig på rumpan(?). Eller när några asiater drog upp sina feta kameror och fotografera en liten australiensisk unge på stranden när morsan sitter brevid, och ingen frågar! Hur konstigt är inte det då? Det är lite samma grej, det här med avsaknaden av respekt och sympati. I alla länder man kommer till stöter man på nya kulturer, värderingar och åsikter och det är samtidigt den absolut bästa sidan av resandet men även den värsta. Ibland är det bara jäkligt svårt att ställa sig tillrätta och acceptera vissa saker. Håller man sig ute på kusterna brukar det inte vara lika illa och som tur är och det är änna där vi håller till mest. Jag vet inte riktigt vart jag vill komma mer än att få ut lite frustration, måste iallafall publikt tacka min kära resepartner för hjälteinsatsen. Tror gubben fick sig en chock för livet och barnen en nyttig läxa!

 

Nu sitter vi iallafall på Starbucks på flygplatsen i Jakarta (Indonesien) och käkar lite ordentlig mat! Om en timma går flyger äntligen till Bali, SOM vi har längtat!


SAFARI!

Nu är vi i Colombo igen på ett hotell nära flygplatsen. Här ska vi stanna två nätter innan flyget går på söndag morgon. Vi drog en dag tidigare mest p.g.a att vi behövde wifi och safarihotellet vi kom till hade inte det. Inte så konstigt, det låg mitt ute i djungeln typ, väldigt väldigt vackert!!
 

Safarit då...Det är definitivt med i toppstriden om det bästa vi gjort under alla våra resor kan jag säga! Det är en upplevelse man antagligen aldrig kommer få uppleva igen så vi är jätteglada över att ha fått gjort det. Vi fick 4 grymma timmar i Udawalawe National Park och det tackar vi för. Och det räckte faktiskt med 4 timmar, vi hann knappt över porten innan en stor elefant klev över vägen preciiiiiiis brevid våran jeep och efter det blev det knappast sämre. Sen tror jag inte det spelar någon roll när man åker, morgon eller eftermiddag, man ser nog ungefär lika mycket djur vilket som. Det fanns saker att se hela tiden, var det inga djur fanns det definitivt vacker natur. Huvudattraktionen var ju givetvis elefanterna och dom lyckades vi se många av. Bästa tillfället var nog när chauffören körde off road ner till vattnet där det stog en hel hög med honor och ungar och svalka av sig. En så sjukt vacker och fridfull vy! Det fanns även en hel del vattenbufflar runtom i parken, häftigast var väl att se dom ligga i lerpölar med krokodiler dregglandes över axeln. Vi såg även en massa påfåglar (tyvärr ingen dans), örnar, leguaner, papegojor, andra vackra småfåglar, hjortar, krokodiler och en sällsynt katt. Jag förstår inte hur guiden kunde se allt för ibland tog det en bra stund innan vi såg det han såg. Utan honom hade vi nog missat mycket. Det som gjorde safarit så fruktansvärt mäktigt var att det va vilda djur vi kolla på, i sin naturliga miljö. Inte på Zoo eller på parad utan helt vilda, VI hälsa på hos DOM och inte tvärt om. Annars har man ju sett exotiska djur förut men det blir helt annorlunda att se allt på riktigt. Lejonkungen fast i verkligheten, och utan lejon. Lätt värt varenda 300 krona...... Hoppas verkligen att man får uppleva nått liknande i framtiden!

 

På tal om billigt så kommer här lite priser i Sri Lanka.

 

(Per person)
Boende (normal standard): 60 kr
Tuk tuk: ca 15 min/6 km 20 kr
Tygväska: 10 kr
Kyckling och ris: 30 kr
Dricka/öl: 4 kr/15 kr
Vatten: 4 kr

 

Sri Lanka har verkligen bjudit på många grymma upplevelser, även några negativa såklart men framförallt positiva! Vi har trivts jättebra på vartenda hotell och i princip alla vi träffat har vart jättetrevliga. Inte för att vi har trott annorlunda men vistelsen här har verkligen vart över förväntan. Sri Lanka är definitivt ett land värt att besöka för den som inte gjort det! All hotellpersonal (exklusive tjuven), alla vackra tyger, vaniljglassen och safarit får extra plus i kanten. "Stuti" Sri Lanka!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mirissa till Udawalawe

Hej hej! Nu är det bara någon timma kvar innan vi drar vidare ifrån Mirissa upp till Udawalawe och NATIONALPARKEN! Vi är så sjukt förväntansfulla, tror det kommer bli grymt häftigt! Vi delar taxi med en kille som jobbar här på resorten, det är tydligen hans hemstad så vi erbjöd honom en plats så han slapp ta bussen. Perfekt med en liten extraguidning.. Vi kommer vara där runt 19 så det blir inget safari idag men vi har 2 heldagar på oss innan flyget går den 13 så vi kommer nog hinna med både ett morgon och kvällssafari innan vi åker.. Det finns ganska många nationalparker att välja mellan i Sri Lanka och vi bestämde oss för just denna nationalparken tack vare lonleyplanet och dom som jobbar här. Vid denna tiden på året ska det vara den bästa parken för att se så mycket djur som möjligt. Har vi tur kan vi få se djur som elefanter, leoparder, apor, vattenbufflar, papegojor, örnar, olika hjortar m.f. Kommer bli grymt, är det något vi saknar i resebagaget så är det detta, en riktig nationalpark med vilda djur. Kommer bli oslagbart!
 
 
 
 
 

Mirissa Beach

Så var vi inne på tredje dagen här i Mirissa. Det kommer inte bli lika månda dagar till som vi först räknat med eftersom vi blivit av med pengar.... Upptäckte detta igår kväll av en slump när Anton satt och räknade. Jag dubbelkollade i min pengagömma och såg att jag också blivit av med en del. Totalt är det ca 12 000 rupies vilket motsvarar 300 kr var så det är inte förödande för budgeten om man säger så, det är mer jääääävligt irriterande! Att folk inte kan respekterar andras saker och har samvete nog att kränka någon med att gå igenom personliga saker OCH STJÄLA. Det är fan stryk på det alltså! Tror inte den jäveln bryr sig ett skit om vad det får för konsekvenser för oss. Att vi inte kan stanna lika länge för att vi inte har pengar till det, eller att minnet från Mirissa kommer lämna en bitter eftersmak.. Nä, tror inte hen bryr sig om det. Men karma is a bitch eller vad säger man. Sen vill jag snällt be att alla där hemma sluta öga oss tack! Det har vart lite för mycket skit nu dom senaste veckorna. Kan vi få njuta utan att ni sitter bittert hemma och kastar onda ögat mot oss? Skämtåsido.. Det är ingen piece of cake att resa, det vet vi, men nu har det änna vart liiite för mycket fokus på det tråkiga. Dagen har ändå vart bra trots att häxan Viktoria vart uppe och skällt hela morgonen. Har precis käkat middag och snart ska vi gå iväg och bada igen. Blir nog till att låna en bodyboard och leka i dom höga vågorna.

 

Härlig kväll!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årlig procession i Gallé

Den där festivalen jag skrev om i förrgår var tydligen någon årlig procession ("religiös parad") som vi häftigt nog fick se. Det var massa olika dansgrupper varvat med elefanter, eldkastare och musikanter. Vet ärligt talat inte så mycket mer men det var skitkul att ha fått uppleva! Elefanterna hade vi dock gärna sluppit se, dom var vackra men det är inte så man vill se dom, fastkedjade och utsmyckade.. Hoppas på att få se ett par vilda elefanter istället om några dagar när vi ska till en nationalpark! Innan det ska vi njuta här på Mirissa Beach.. Det var mycket bättre än vad vi förväntade oss måste jag säga. Absolut lugnare och mintre turistigt än Unawatuna och goare stämning. Vi släpptes först av på ett hotell här brevid men där fick vi tyvärr avboka natten för madrasserna och kuddarna var fulla av svartmögel.. Känner inte för att återuppleva dom där nätterna i Hanoi när vi fick både en förkylning och ögoninflammation p.g.a svartmögel. Nu bor vi mycket mysigare och fräschare!

 

Jo juste, glömde berätta att vi träffa Darin och hans bror på flygplatsen i Dar es Salam. Vi satt och dela upplevelser från Zanzibar med varandra på en restaurang strax innan vi skulle flyga till Sri Lanka . Riktigt trevliga killar måste jag säga! Man tror väl nånstans att alla "kändisar" är lite småarroganta och självupptagna men verkligen inte i detta fallet. Tummen upp!

 

(Kassa bilder men man ser något iallafall)

 
 
 
 
 

BILDBOMB - GALLE, UNAWATUNA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UNAWATUNA

Nu känner vi att det är dags för lite miljöombyte så ikväll är sista kvällen i Unawatuna. Efter ett par dagar på en
riktig turiststrand förflyttar vi oss nu till en lugnare och vackrare strand några kilometer härifrån, Mirissa beach.
Vi stannar alltså kvar i Sri Lanka men förflyttar oss en bit upp på sydkusten. Det har vart intressant och kul med lite liv och fart här i Unawatuna men det räcker väl med 4 dagar. Vi känner att vi har hunnit med allt vi var velat göra här så det ska bli kul med lite nytt. Dom senaste dagarna har vi mest plaskat i dom höga vågorna och legat
på stranden. Har strosat omrkring en del på gatorna också och införskaffat några julklappar... I går tog vi en
tuktuk till staden Galle som ligger 15 min härifrån och besökte bla. ett gammalt fort. Sen har det inte hänt så mycket mer spännande. Dagarna har gått ganska fort samtidigt som dom går väldigt sakta.. 

 

Nu ska vi iallafall ner och käka något innan vi drar iväg på parad/festival. Det ska tydligen vara något ståhej i utkanten av staden så vi hoppas på att få va med om något häftigt!

 

Hörs imörn!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Sri Lanka!

Hej igen efter några dagars frånvaro! Nu befinner vi oss inte längre i Afrika utan i Asien! Efter måååånga om och men, obekräftade biljetter och flygstrul är vi äntligen i Sri Lanka. Trodde för ett tag att vi aldrig skulle ta oss därifrån och om vi gjorde det skulle det kosta oss hela resan, men vi hitta ett riktigt bra flyg tillslut. Vi bokade denna gången med Emirates som jag skrev sist och det är enligt oss klart ett av dom bästa flygbolagen. Ska du flyga långt eller flyga över huvud taget, försök boka med Emirates eller Ethiad. Dom erbjuder dom absolut bästa och fräschaste flygstolarna med bra utrymme, tillgång till massa film, nyheter, sport m.m, jättebra service och god mat. Liiiite skillnad från vad vi flugit hittils!

 

24 timmar senare och 5500 kr/pp fattigare befinner vi oss nu iallafall i liv- och färgfulla Sri Lanka. Vi landade strax innan lunch i förrgår och tog en taxi från flygplatsen som körde oss direkt till Unawatuna. Det finns billigare alternativ, ex. buss eller tåg, men vi kände att det var värt 200 kr/pp för taxi i 3 timmar.....billigt det också. Just nu bor vi på PrimeTime, ett svensktägt hotell belagt ca 50 m från stranden. Ett jättefint nyrenoverat hotell med dom absolut vackraste lolakerna vi bott i. Här betalar vi 3000 rupees/natt för ett rum med fläkt, vilket mostavar 72 kr var.. Väldigt billigt för ett sådant vackert hotell men det är som allt här nere, billigt billigt!

 

Här kommer lite priser och tips om Zanzibar för den som är intresserad.

 

(Per person)
Flyg ner: ca 4000 kr
Boende per natt: 175 kr
Ris och kyckling: 54 kr
Margarita pizza: 39 kr
Dricka: 8 kr
Vatten: 8 kr

 

Man kan bo billigare, men eftersom få resorter tar kort var inte utbudet så stort för oss som bara hade kontanter. Annars är väl matpriserna som hemma ungefär. Vi försökte hålla oss runt hundralappen/dag för att inte spräcka budgeten helt och det var inga problem. Vi bodde jättefint och åt oss mätta för ca 300 kr per dag.

 

För övrig så måste vi nämna White Sand Resort. Ska man till Zanzibar, Jambiani, så är det ett jättebra ställe att bo på. Hjälpsam personal, vackert beläget och fina rum! Vi har haft det helt underbart på Zanzibar och det delvis tack vare dom. Sen talar ju naturen för sig................... Behöver inte nämna att det var sjukt vackert? Så trots en massa strul och nära döden upplevelsen är vi väldigt nöjda. Anledningen till att vi inte reser vidare i Afrika som vi nog hade tänkt är delvis p.g.a att budgeten inte höll för det. Förhoppningsvis hinns det med någon gång i framtiden och tills dess tackar vi Afrika för den pyttelilla bit vi fick se. På återseende!

 

 
 
 
 
           
 
           
 
 
 
 
 

RSS 2.0