SAFARI!

Nu är vi i Colombo igen på ett hotell nära flygplatsen. Här ska vi stanna två nätter innan flyget går på söndag morgon. Vi drog en dag tidigare mest p.g.a att vi behövde wifi och safarihotellet vi kom till hade inte det. Inte så konstigt, det låg mitt ute i djungeln typ, väldigt väldigt vackert!!
 

Safarit då...Det är definitivt med i toppstriden om det bästa vi gjort under alla våra resor kan jag säga! Det är en upplevelse man antagligen aldrig kommer få uppleva igen så vi är jätteglada över att ha fått gjort det. Vi fick 4 grymma timmar i Udawalawe National Park och det tackar vi för. Och det räckte faktiskt med 4 timmar, vi hann knappt över porten innan en stor elefant klev över vägen preciiiiiiis brevid våran jeep och efter det blev det knappast sämre. Sen tror jag inte det spelar någon roll när man åker, morgon eller eftermiddag, man ser nog ungefär lika mycket djur vilket som. Det fanns saker att se hela tiden, var det inga djur fanns det definitivt vacker natur. Huvudattraktionen var ju givetvis elefanterna och dom lyckades vi se många av. Bästa tillfället var nog när chauffören körde off road ner till vattnet där det stog en hel hög med honor och ungar och svalka av sig. En så sjukt vacker och fridfull vy! Det fanns även en hel del vattenbufflar runtom i parken, häftigast var väl att se dom ligga i lerpölar med krokodiler dregglandes över axeln. Vi såg även en massa påfåglar (tyvärr ingen dans), örnar, leguaner, papegojor, andra vackra småfåglar, hjortar, krokodiler och en sällsynt katt. Jag förstår inte hur guiden kunde se allt för ibland tog det en bra stund innan vi såg det han såg. Utan honom hade vi nog missat mycket. Det som gjorde safarit så fruktansvärt mäktigt var att det va vilda djur vi kolla på, i sin naturliga miljö. Inte på Zoo eller på parad utan helt vilda, VI hälsa på hos DOM och inte tvärt om. Annars har man ju sett exotiska djur förut men det blir helt annorlunda att se allt på riktigt. Lejonkungen fast i verkligheten, och utan lejon. Lätt värt varenda 300 krona...... Hoppas verkligen att man får uppleva nått liknande i framtiden!

 

På tal om billigt så kommer här lite priser i Sri Lanka.

 

(Per person)
Boende (normal standard): 60 kr
Tuk tuk: ca 15 min/6 km 20 kr
Tygväska: 10 kr
Kyckling och ris: 30 kr
Dricka/öl: 4 kr/15 kr
Vatten: 4 kr

 

Sri Lanka har verkligen bjudit på många grymma upplevelser, även några negativa såklart men framförallt positiva! Vi har trivts jättebra på vartenda hotell och i princip alla vi träffat har vart jättetrevliga. Inte för att vi har trott annorlunda men vistelsen här har verkligen vart över förväntan. Sri Lanka är definitivt ett land värt att besöka för den som inte gjort det! All hotellpersonal (exklusive tjuven), alla vackra tyger, vaniljglassen och safarit får extra plus i kanten. "Stuti" Sri Lanka!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marika

WoW vilken UPPLEVELSE!!!
Måste ha varit helt magiskt att åka på Safari :-)

Ha en fortsatt toppenresa!
Kram

2013-10-12 @ 10:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0