Sri Lanka!

Hej igen efter några dagars frånvaro! Nu befinner vi oss inte längre i Afrika utan i Asien! Efter måååånga om och men, obekräftade biljetter och flygstrul är vi äntligen i Sri Lanka. Trodde för ett tag att vi aldrig skulle ta oss därifrån och om vi gjorde det skulle det kosta oss hela resan, men vi hitta ett riktigt bra flyg tillslut. Vi bokade denna gången med Emirates som jag skrev sist och det är enligt oss klart ett av dom bästa flygbolagen. Ska du flyga långt eller flyga över huvud taget, försök boka med Emirates eller Ethiad. Dom erbjuder dom absolut bästa och fräschaste flygstolarna med bra utrymme, tillgång till massa film, nyheter, sport m.m, jättebra service och god mat. Liiiite skillnad från vad vi flugit hittils!

 

24 timmar senare och 5500 kr/pp fattigare befinner vi oss nu iallafall i liv- och färgfulla Sri Lanka. Vi landade strax innan lunch i förrgår och tog en taxi från flygplatsen som körde oss direkt till Unawatuna. Det finns billigare alternativ, ex. buss eller tåg, men vi kände att det var värt 200 kr/pp för taxi i 3 timmar.....billigt det också. Just nu bor vi på PrimeTime, ett svensktägt hotell belagt ca 50 m från stranden. Ett jättefint nyrenoverat hotell med dom absolut vackraste lolakerna vi bott i. Här betalar vi 3000 rupees/natt för ett rum med fläkt, vilket mostavar 72 kr var.. Väldigt billigt för ett sådant vackert hotell men det är som allt här nere, billigt billigt!

 

Här kommer lite priser och tips om Zanzibar för den som är intresserad.

 

(Per person)
Flyg ner: ca 4000 kr
Boende per natt: 175 kr
Ris och kyckling: 54 kr
Margarita pizza: 39 kr
Dricka: 8 kr
Vatten: 8 kr

 

Man kan bo billigare, men eftersom få resorter tar kort var inte utbudet så stort för oss som bara hade kontanter. Annars är väl matpriserna som hemma ungefär. Vi försökte hålla oss runt hundralappen/dag för att inte spräcka budgeten helt och det var inga problem. Vi bodde jättefint och åt oss mätta för ca 300 kr per dag.

 

För övrig så måste vi nämna White Sand Resort. Ska man till Zanzibar, Jambiani, så är det ett jättebra ställe att bo på. Hjälpsam personal, vackert beläget och fina rum! Vi har haft det helt underbart på Zanzibar och det delvis tack vare dom. Sen talar ju naturen för sig................... Behöver inte nämna att det var sjukt vackert? Så trots en massa strul och nära döden upplevelsen är vi väldigt nöjda. Anledningen till att vi inte reser vidare i Afrika som vi nog hade tänkt är delvis p.g.a att budgeten inte höll för det. Förhoppningsvis hinns det med någon gång i framtiden och tills dess tackar vi Afrika för den pyttelilla bit vi fick se. På återseende!

 

 
 
 
 
           
 
           
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma Mu

Jag är inte alls avundsjuk...nej jag är inte bitter!!! Hi hi hi...fortsätt njuta! kram på er

2013-10-03 @ 11:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0